Gimcana casolana

Tenia un post preparat molt bonic amb una gimcana: Salvem el bosc. He adaptat el post i la gimcana a la nova situació, al confinament.  Ens queden molts dies i m'ha semblat una bona idea fer una gimcana casolana.

Primer volia comentar-vos que normalment em corregeixen els posts i aquest post no me l'han pogut corregir. La situació de confinament ho ha complicat tot. Així que demano disculpes per avançat!

Dit això... Comencem?

Aquí teniu totes les proves descarregables en pdf. Si no teniu impresora podeu copiar les proves i adaptar-les a la seva edat.

     

Gimcana de 10 proves per casa

He preparat 10 proves i un circuit per casa. He proposat espais que crec que tenim tots a casa.

Comencem retallant cada prova, doblegant la fulla deixant el número visible (com a la foto) i amagueu les proves en els llocs corresponents.

PROVA 1- porta de casa

PROVA 2- taula del menjador

PROVA 3- habitació dels pares

PROVA 4- habitació dels nens i nenes 

PROVA 5- cuina

PROVA 6- lavabo

PROVA 7- rentadora

PROVA 8- taula del menjador

PROVA 9- tv/ ordinador / tablet

PROVA 10 - on vulgueu

PROVA 1 – PORTA DE CASA

En aquesta prova han de desxifrar un jeroglífic que diu: "PREPARATS PER SUPERAR UNES PROBES? COMENCEM"

PROVA 2 – TAULA DEL MENJADOR

En aquesta prova han d'emplenar uns carnets d'investigadores/rs. Han de respondre unes preguntes i fer-se un autoretrat amb la mà esquerra. Divertidíssim!

     

PROVA  3 – HABITACIÓ DELS PARES

En aquesta prova han de fer un mini circuit a la nostra habitació: tombarelles, peu coix... Podeu afegir el que vulgueu o repetir el circuit tantes vegades com vulgeu. Aquesta prova és una de les que més ha agradat a casa!

     

PROVA 4 - HABITACIÓ NENS I NENES

En aquesta prova han de disfressar-se amb la roba de l'armari! Toca camuflar-se! Deixeu que es posin la roba que vulguin i com vulguin. Del dret, del revés, el banyador per sobre els pantalons... Tot s'hi val!

Les meves filles ens han fet una desfilada de models, totes glamuroses. Molt divertit!

PROVA 5 - LAVABO

En aquesta prova s'han de pintar la cara. Amb només un llapis d'ulls i un pintallavis ja en tenim prou, però si teniu més material millor, més divertit! Si voleu donar-li una volta més, feu que es maquillin entre elles, i tu també pots jugar! Deixa't maquillar que t'ho passaràs molt bé!

     

PROVA  6 – LA CUINA

En aquesta prova han de tapar-se els ulls amb un mocador o tancar els ulls i han d'esbrinar l'aliment que tasten. Dependrà dels ingredients que tinguem a casa. Xocolata, sucre, sal, llimona, oli... a veure qui n'endevina més! Els encanta, és fàcil i molt divertida. Tu també pots jugar, anima't!

     

PROVA 7 – RENTADORA

En aquesta prova tenen una sopa de lletres. Han de trobar a la sopa de lletres 12 objectes: coixí, cullera, xampú, raspall, llibre, peluix, tisores, plat, bolígraf, cassola, sabates i motxilla. Et deixo una plantilla per si vols personalitzar la teva sopa de lletres!

Sopa de lletres per emplenar vosaltres. 

    

PROVA 8 – TAULA DEL MENJADOR

En aquesta prova han de buscar per casa tots els objectes que han trobat a la sopa de lletres. Jugarem a un joc de memòria. Buideu una mica el menjador i poseu tots els objectes al terra separats entre ells.

Tenen 1 minut per memoritzar tots els objectes. Sense que ells mirin, hem de treure un objecte. Han d'esbrinar quin objecte hem tret. Pots complicar-ho afegint elements i desordenar-los!

PROVA  9 – TV / ORDINADOR/ TABLET

Aquesta és la penúltima prova i m'ha semblat que aniria bé cremar una mica d'energia!

Proposo que busquis classes de zumba a Instagram o si teniu l'opció, poseu a la tele algun altre joc de ball. Sinó obriu al YouTube, busqueu vídeos del just dance, de zumba i a cremar! Podeu acompanyar-los una estoneta. A tots aquests dies ens va bé a tots cremar calories!

Podeu rematar-ho fent ioga. Aquests dies a Instagram està ple de classes en streaming.

PROVA 10 – ON VULGUEU

La prova 10 és el desenllaç. Ja han aconseguit el seu objectiu: són investigadores i investigadors professionals! Podeu aprofitar i inventar-vos tota mena de proves i anar-les afegint, o fer-les altres dies!

Per internet està ple de proves que es poden adaptar al confinament!

Espero que us hagi agradat!

Si teniu més idees per a anar completant la nostra gimcana casolana estarem encantades que ens les feu arribar. Si us animeu a fer la gimcana estarem contentíssimes que els compartiu amb nosaltres a través d'Instagram!

Recordeu etiquetar-nos @sabotigueta

Gràcies, cuideu-vos molt!

Una abraçada,

Esther

comments (0)

No comments at this moment